Begravelse

Før eller siden sker det. Vi mister, eller vi bliver konfronteret med vores egen død. Har vi modet, så er det en god idé at tale med vore nærmeste om, hvordan vi gerne slutte vores liv. Hvad vi end gør, så er kirken der, når vi har brug for den.

Vejlø Kirke har en fin størrelse, enten vi er få eller mange. Vi bliver holdt om. Og vi er sammen i et kirkerum, der er mere end 700 år gammelt. Her er mennesker kommet i århundreder med deres glæde og sorg. Har man bopæl i Vejlø Sogn, men gravsted på en af Næstveds kirkegårde, kan handlingen foregå fra Vejlø Kirke eller et af byens kapeller.

Der er mange beslutninger, der skal træffes, på kort tid. Skal det være bisættelse eller begravelse, skal det annonceres eller foregå i stilhed, skal man vælge et gravsted,  fællesgrav eller evt. askespredning over hav. Tag din præst med på råd, hvis du eller I er i tvivl.

Samtalen med præsten efter dødsfaldet og inden den kirkelige handling er vigtig. Den gode begravelse begynder her. Tiden sættes på pause, fortællingen om den, I har mistet begynder, og Iivet spejles i den store historie. Der vælges salmer, og vi taler om, hvordan det kommer til at foregå i kirken.   

Klik ind på KIRKEGÅRD og bliv klogere på gravstedstyper og priser!

Sognegården udlejes til gravkaffe. Læs mere under INFO/Sognegården

   Kalender