Musikcafé

                                                             

Lørdag den 17. maj  kl. 16 er der koncert i Vejlø Kirke med Tjekkisk kor
Kirkekoret fra Dvůr Králové i Tjekkiet synger i Vejlø kirke den 11. maj 2024 kl. 16.00. Den lokale kunstner Marie Klust udstiller malerier under koncerten. Kirkekoret er et meget ambitiøst kor, som giver koncerter både i Tjekkiet og udlandet. De sidste år sang de i Wien, Nürnberg og Krakow. I 2023 vandt de kulturprisen i deres hjemby for mangeårig indsats og berigelse af den musikalske aktivitet. Koret blev grundlagt i 2006 af den nuværende korleder og dirigent Doc. MgA. Vít Havlíček, Ph.D. Han er en yderst professionel musiker, som underviser på Musikakademiet i Prag og selv har han en stor orgelkoncertaktivitet. Han arrangerer musikfestivaler for klassisk musik, udgiver bøger, bl.a. om orglets historie samt restaurerer historiske orgler. Kirkekoret gæsteoptræder ofte med professionelle musikere, bl.a. fra National[1]operaen i Prag og Bratislava.
Korets repertoire spænder vidt helt fra gregoriansk koral til musik af nutidens komponister. Der blev skrevet flere numre specielt til koret af både tjekkiske og udenlandske komponister fra vor tid. Ved koncerten kan man opleve bl.a. tjekkiske komponister såsom B. Smetana, A. Dvořák og J.N.Skroup. Sidstnævnte er lillebror til F. Skroup, som komponerede den tjekkiske nationalsang. B. Smetana vil blive repræsenteret ved en vuggevise for sopran, kor og orgel fra operaen ”Kysset”. Af A. Dvorak synges ”Zezhulice”, hvis tekst stammer fra syv skrifter, som blev fundet i 17-tallet i byen Dvur Kralove, hvor koret kommer fra. Desuden har koret valgt en dansk salme som en gestus over for de danske komponister, som de ønsker at vise respekt. Flere informationer om koret kan findes på deres hjemmeside: www.kchs.cz.
Den lokale kunstner, Marie Klust, som er af tjekkisk afstamning, har arrangeret koncerten. Hun vil indlede de enkelte numre. I forbindelse med koncerten udstiller hun fire malerier, som er inspireret af B . Smetana og A. Dvorak. Disse billeder kan også ses senere på hendes udstilling i Kunstforeningen i Næstved i perioden 25. maj - 22. juni.
Fri entré

   Kalender